Biopack - Ambalaje din carton ondulat

telverde Calculator pret cutii carton
Română English Français Français Español 汉语

BERD a investit 6 mil euro in producatorul de hartie Pehart Tec

2014-08-15 12:29:12

BERD participă pentru prima dată la capitalul unei societăţi comerciale româneşti cu o investiţie de 6 milioane euro, menită să urce competitivitatea şi cota de piaţă a producătorului de hârtie Pehart Pec, a declarat, vineri, directorul BERD România, Claudia Pendred.

Investiţia de 6 milioane euro îi va permite companiei Pehart Pec să îşi mărească producţia de hârtie tissue (şerveţele sau hârtie igienică) şi produse derivate, societatea comercială folosind fondurile şi pentur a-şi mări oportunităţile de export în regiune.

Pehart Pec este membră a MG Pec Grup şi are sediul social în localitatea Petreşti din judeţul Alba. Fondurile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor fi folosite şi pentru finanţarea unor măsuri de eficienţă energetică, în noile condiţii compania urmând să îşi asigure 80% din necesarul de energie electrică şi să scadă cosurile totale cu energia cu până la 1,5 milioane euro anual.

Preşedintele MG Pec Grup, Ioan Pecar, a precizat că Pehart Pec mai beneficiază de o investiţie de 26 milioane euro, asigurată 20% din resurse proprii, iar restul dintr-un credit contractat de la BCR.

În urma noii investiţii, cifra de afaceri a companiei ar urma să crească de la 1,8-2 milioane euro pe lună la 4-5 milioane euro. În plus, compania ar trebui să ajungă la 380 angajaţi.

România este al cincilea mare consumator de hârtie tissue din Europa de Est şi în prezent importă pese 30% din cantitatea de hârtie tissue consumată, în timp ce un sfert din producţia internă este destinată exportului.

Anterior, grupul MG Pec a mai făcut o investiţie de 10 milioane euro în compania producătoare de hârtie, care a avut ca efect reducerea semnificativă a costurilor cu energia electrică şi creşterea vânzărilor companiei de la 20% la 49% pe piaţa internă, restul fiind destinat exporturilor.

Sursa: www.money.roFacebook Instagram Twitter