Biopack - Ambalaje din carton ondulat

telverde Calculator pret cutii carton
Română English Français Français Español 汉语

DS Smith se extinde in Spania in urma cresterii profiturilor

2015-08-06 12:13:52

DS Smith isi extinde actionariatul in Spania dupa ce a acceptat sa achizitioneze afacerea de produse din carton ondulat, detinuta de compania spaniola Grupo Lantero

Furnizorul de ambalaje reciclabile din carton ondulat a spus ca achitzitia in valoare de 190 milioane €, inculsiv creantele implicite, va intoarce capitalul investit in al doilea an de proprietate.

Achizitia vine odata cu publicarea raportului anual. A anuntat un profit inainte de taxe de 200 milioane £ pentru anul finalizat in 30 Aprilie, cu o crestere de 30%. Veniturile au scazut cu 5%, ajungand la 3.8 miliarde £, in principal din cauza impactului deprecierii monedei Euro. Dividendele pe actiune au crescut cu 14%, la 11.4p.

Miles Roberts, CEO DS Smith a declarat: “Progresul in afacerile cu clientii este evidentiat de cresterea accelerata a volumului, a cresterii impreuna a marjelor si castigurilor, din oferta noastra unica si imbunatatita”

DS Smith a declarat ca achizitionarea Grupo Lantero, care include mai multe operatiuni in care momentan are un interes minor, i-ar oferi o actiune de 10% pe piata spaniola a ambalajelor din carton ondulat.

“Aceasta achizitie intareste semnificativ operatiunile noastre in Spania, o piata importanta si in crestere a ambalajelor din carton ondulat” a afirmat compania intr-o declaratie.

Afacerea cu produse din carton ondulat a companiei Grupo Lantero are un focus puternic in sectorul FMCG si activeaza in sapte locatii pe intreg teritoriul Spaniei.

Achizitia Grupo Lantero vine in urma achizitiei din 2014, in valoare de 35 milioane £ , a producatorului spaniol de carton ondulat Andopack.

Roberts a adaugat: “ Suntem incantati sa anuntam achizitia activitatilor de carton ondulat ale Grupo Lantero. Este o afacere de inalta calitate, pe care o cunoastem de multi ani si impreuna cu care am lucrat de-a lungul timpului; achizitia creste semnificativ oferta noastra dedicata clientilor pan-europeni pe aceasta piata in expansiune. Este un pas inainte important in strategia noastra de a ne extinde si de a ne intari amprenta geografica; suntem entuziasmati de colaborarea cu actionarii Grupo Lantero si de perspectiva cresterii generale a DS Smith.”

De asemenea, compania a spus ca sporirea  volumului si cresterea marjelor au determinat-o sa mareasca target-ul marjei pe termen mediu, cu 100 bps. 

Sursa: www.packagingnews.co.uk Facebook Instagram Twitter