Biopack - Ambalaje din carton ondulat

telverde Calculator pret cutii carton
Română English Français Français Español 汉语


Modernizări de 11 milioane de euro în industria fabricării hârtiei

2021-12-10 16:12:15

A fost anunțată o investiție de 11 milioane de euro în industria fabricării hârtiei și a cartonului ondulat. În următorii doi ani, fabrica de hârtie din Zărnești va trece printr-o serie de modernizări fiind vizate sistemul de canalizare, reactorul anaerob, incineratorul și stația de epurare a apelor tehnologice.

Investiția vine ca urmare a reclamațiilor din partea populației, a organizațiilor non-guvernamentale și inclusiv a administrației locale din Zărnești cu privire la problemele de mediu pe care le generează activitatea fabricii.

Planul de eficientizare a operațiunilor la nivelul fabricii se întinde pe o perioadă de minim doi ani, calendarul final al implementării va putea fi stabilit în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort.

Fabrica de hârtie din Zărnești a fost achiziționată în anul 2018 de britanicii de la DS Smith, în urma unei tranzacții în valoare de 208 milioane de euro. În prezent, ea asigură necesarul pentru aproape 50% din piața locală, fiind cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România.

 

 

 

Sursa: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/vrancart-adjud-si-a-triplat-profitul-net-trimestrial-20201333?fbclid=IwAR0U53VhlE7zJUpzw5LTmOBVsm_2qN6qpTzw3euyqz8GH0L8_ZWkXI-yxc4Facebook Instagram Twitter