Biopack - Ambalaje din carton ondulat

telverde Calculator pret cutii carton
Română English Français Français Español 汉语


Franta va interzice utilizarea ambalajelor din plastic

2021-12-10 17:12:05

Industria hârtiei și cartonului va înregistra o creștere semnificativă la nivel mondial în următorii ani, datorită noilor reglementări ce vizează eliminarea ambalajelor poluante. 

Conform unui comunicat transmis de către ministerul mediului, începând cu ianuarie 2022 Franța va interzice folosirea ambalajelor din plastic pentru majoritatea fructelor și legumelor din comerț.Comunicatul precizează că 37% din fructe și legume sunt comercializate în ambalaje. Această măsură de a interzice folosirea plasticului vine să oprească utilizarea anuală de peste un miliard de ambalaje dăunătoare mediului înconjurător. 

Totodată, în comunicatul de presă se menționează beneficiile legii economice circulare, cum ar fi: reducerea folosirii plasticului de unică folosință și impulsionarea înlocuirii plasticului cu materiale biodegradabile, reutilizabile și reciclabile (hârtie și carton).

Anul 2021 în Franța a adus modificări cu privire la interzicerea paielor, paharelor și a tacâmurilor din plastic, precum și a caserolelor din polistiren.

Francoise Roch (președinta federației franceze a vânzătorilor de fructe) a declarat faptul că această trecere la ambalajele din hârtie și carton va fi dificilă într-o perioadă atât de scurtă. Prin urmare, fructele tăiate și legumele delicate vor putea fi vândute în continuare în ambalaje din plastic, urmând ca la finalul lunii iunie 2026 acestea să fie eliminate definitiv.

Din ce în ce mai multe țări vor adopta noi măsuri pentru a combate folosirea materialelor poluante, iar aceste măsuri vor influența pozitiv piața ambalajelor din carton. 

industrie carton ondulat

Sursă:https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/franta-interzice-ambalajele-din-plastic-pentru-aproape-toate-fructele-si-legumele-20426357Facebook Instagram Twitter