Biopack - Ambalaje din carton ondulat

telverde Calculator pret cutii carton
Română English Français Français Español 汉语


Noi investitori se arată interesati de piata ambalajelor din hartie

2022-02-02 17:16:49

Mai multe companii se arată interesate de piața ambalajelor din hârtie, piață ce a înregistrat creșteri semnificative în ultimii zece ani

Ca urmare a noilor reglementări europene de mediu ce vizează eliminarea ambalajelor poluante, producătorii de ambalaje din hârtie din România au înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în anul 2021, ceea ce atrage noi investitori pe acest segment de piață. 

Unul dintre aceștia este Promateris - companie românească specializată în producția de ambalaje biodegradabile și compostabile, cu o cifră de afaceri raportată la 136 milioane de lei în prima jumătate a anului 2021 (creștere cu 66% față de anul precedent).

Compania își propune intrarea pe piață a ambalajelor din hârtie prin dezvoltarea unei facilități de producție ce va fi finalizată în anul 2023. Prin înființarea acestei noi linii de afaceri în domeniul ambalajelor de hârtie, Promateris își dorește diversificarea afacerilor și creșterea într-un timp scurt a performanțelor grupului.

La nivel național, cel mai important producător de hârtie pentru ambalaje, Vrancart SA, a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2021 vânzări cu 26% mai mari față de anul 2020. Crescând de la 255,00 milioane lei din perioada ianuarie - septembrie 2020 la 321,30 milioane de lei în perioada ianuarie - septembrie 2021.

Intrarea pe piață a unor noi investitori va determina creșterea diversității tipurilor de ambalaje din hârtie, ce va conduce la utilizarea acestora pe mai multe segmente de piață. 

ambalaje din hârtie

Sursă:https://www.profit.ro/insider/retail/promateris-ne-asteptam-ca-2021-sa-fie-de-departe-cel-mai-bun-an-din-istoria-companiei-20468804 Facebook Instagram Twitter